България винаги е била част от европейската цивилизация, заяви просветният министър

  • 07 май 2019 11:03

  • 253
  • 2
© Novini.bg

Благодаря на Националното представителство на Студентския съвет, благодаря им за съвместната работа и партньорство, защото те са наш партньор по всички въпроси, свързани с висшето образование. Това каза министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 по време на церемонията по откриването на най-голямото студентско събитие в Европа - срещата на борда на Европейския студентски съюз, предаде репортер на Novini.bg.

,,Този форум е доказателство, че всички ние имаме нужда да бъдем свързани в по-голямо европейско пространство. България винаги е била част от Европа, от европейската цивилизация, макар да сме един от последните членове на ЕС'', допълни министър Вълчев.

,,Една от задачите на днешните студенти е да участват в разговора за бъдещето на висшето образование, което пък е разговор за обществото, в което предстои да живеем. Това променя ролята на висшето образование, тъй като част от нас ще бъдем студенти през целия живот. Ние вече водим този разговор, така че се радвам, че Националното представителство на Студентския съвет участва в него и го провокира. Желая успех на форума и поздравления, че избрахте България'', завърши Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Последвайте канала на

Владимир Василев
253 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Слугите не знаят, но

2019.05.07 | 12:28

2

България е била част от европейската цивилизация, когато е била покорена от Рим и Византия. България е била част от азиатската цивилизация, когато е била покорена от Османската империя. Във всичкото останало време, България е била част от българската цивилизация, която се е развивала самостоятелно и резултатите от нея все още се виждат, до къде стигат, да кажем чрез писмеността на първо място.

2019.05.07 | 11:16

1

БРАВО ВЪЛЧЕВ! САМО ТАКА!

Добави коментар

Водещи новини