50 са първият випуск фармацевти на СУ

  • 06 март 2012 13:21

  • 1856
  • 0
50 са първият випуск фармацевти на СУ
©

За първи път в специалността "Фармация" на преобразувания Факултет по химия и фармация към Софийския университет "Св. Климент Охридски" през учебната 2012/2013 година ще се обучават 50 първокурсници. Това съобщи на пресконференция деканът на факултета проф. Тони Спасов.

Той уточни, че капацитетът на факултета е за обучение на 88 студенти годишно или за 440 студенти за пет години. На 16 февруари тази година Народното събрание реши Химическият факултет към Софийския университет да бъде преобразуван във Факултет по химия и фармация.

Проф. Спасов увери, че факултетът разполага с добри преподаватели и с добра материална база, за да се гарантира качеството на обучението на студентите. През следващите една-две години ще трябва да дооборудваме някои от лабораториите, които
са задължителни за практическото обучение на магистрите-фармацевтите, посочи деканът.

Кандидат-студентите за фармация ще трябва да се явяват на приемни изпити по химия и биология или кандидатстването е както при медицината, обясни проф. Спасов. Той добави, че отличниците - с пълни шестици, от националното състезание и от олимпиадата по химия, ще могат да бъдат приети с тези оценки, вместо с приемен изпит.

От СУ заявиха, че засега не може да съобщят каква ще е таксата за обучение в специалността "Фармация", но вероятно щяла да бъде колкото за специалността "Медицина" - около 500 лева на семестър. Таксите за обучение в държавните висши училище се утвърждават всяка година през май от Министерския съвет.

Последвайте канала на

1856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини