Училищата могат да кандидатстват за Националната програма "Иновации в действие"

  • 23 април 2019 15:48

  • 287
  • 0
Училищата могат да кандидатстват за Националната програма "Иновации в действие"
© Булфото (архив)

От днес училищата в страната могат да кандидатстват по националната програма "Иновации в действие", която дава възможност за сътрудничество между иновативните училища, както и между иновативните и желаещите училища да станат такива. Това съобщи пресцентърът на МОН. 

Училищните ръководства трябва да попълнят електронен формуляр в сайта www.ischools.mon.bg до 3 май 2019 г., включително. По всеки от двата модула на програмата могат да се включат до 290 училища и до 2320 учители и ученици. Те ще се възползват от тридневни посещения в партниращите образователни институции за популяризиране на добри практики и иновации.

След попълване на формуляра иновативните училища трябва да изберат партньор за сътрудничество и обмяна на опит, и да сключат договор с него до 31 май 2019 г. Училищата, които не са вписани в Списъка на иновативните училища, трябва да избират от електронната платформа иновативно училище и също да сключат договор. По програмата е допустимо иновативните училища да имат само един партньор, като програмата за мобилност се определя след договаряне между двете страни.

В договорите се описват дейностите и иновативните училищни практики, които ще бъдат демонстрирани чрез посещение на място на учители и ученици в избраното училище-партньор. Ще бъдат организирани публични изяви с участието на родители и образователната общност за мултиплициране на иновациите и опита. Ще се изготви и съвместен продукт от мобилността за популяризиране на иновациите - презентации, видеофилми, книжни издания, електронни уроци.

Списъкът на училищата, определени за участие в Националната програма, ще се публикува на официалната страница на МОН. След приключване на дейностите по нея е предвиден научно-изследователски анализ, както и изработване и изпробване на инструментариум за определяне на критерии, показатели и индикатори за успешна училищна промяна.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини