България ще бъде домакин на престижен фармацевтичен форум

  • 19 април 2019 12:46

  • 549
  • 1
България ще бъде домакин на престижен фармацевтичен форум
©

В оспорвана надпревара с други европейски студентски асоциации, Българската фармацевтична студентска асоциация (БФСА) беше избрана за домакин на 42-ия Годишен конгрес на Европейската фармацевтична студентска асоциация (EPSA).

Най-голямото от четирите ежегодни събития на EPSA ще се проведе между 22-28 април 2019 г. в Парк хотел „Витоша“, София. Негов партньор е и най-голямата банка с български капитали – Fibank (Първа инвестиционна банка).

Темата на конгреса е „Хронични заболявания – сериозна заплаха за съвременния свят". Няколкостотин студенти и магистри по фармация  от близо 40 европейски държави ще могат да вземат участие в трейнинги по комуникативни умения, ще имат възможност да се включат в доброволчески здравни кампании, както и да посетят водещи фармацевтични компании и институции. Студентите по фармация ще могат и да обменят знания и опит с други свои колеги от университети в цяла  Европа.

В Годишния конгрес на EPSA се очаква да се включат международни трейнъри и лектори-специалисти, както и български хабилитирани преподаватели от водещи университети в страната.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
549 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Вяра

2019.04.19 | 14:47

1

Звучи много авторитетно. Браво на българите, че са спечелили това домакинство. Такива престижни форуми е хубаво да се провеждат от нас и трябва да се подкрепят от големите организации и институциите.

Добави коментар

Водещи новини