МОН одобри новите учебници от първи до десети клас

  • 12 април 2019 13:43

  • 606
  • 1
МОН одобри новите учебници от първи до десети клас
© Булфото (архив)

Издателство "Просвета" вече има одобрени учебници по всички предмети от първи до десети клас, след като оценителните комисии на Министерството на образованието и науката /МОН/ дадоха днес максимална оценка за всички нови учебници на издателската група за четвърти и десети клас, съобщават от ведомството.

Оценителите одобриха както печатните издания, така и електронните им варианти. За първи път десетокласниците ще имат възможността да учат и по електронни учебници, които отговарят на най-високите европейски стандарти, информират от издателството. В процедурата за нови учебници за четвърти и десети клас издателство "Просвета" е представило най-много заглавия за оценяване.

"Предлагаме два пълни комплекта по всички предмети за четвърти клас - "Голямото приключение" на "Просвета плюс", и "Чуден свят" на "Просвета- София", е заявила Кина Андреева - главен редактор на издателската група.

Същите авторски колективи са създали и учебниците за първи, втори и трети клас, които са най-предпочитаните от учителите в страната. Извън двата комплекта за четвърти клас "Просвета" предлага за четвърти клас и по един учебник по чужд език - английски, немски и руски. За десети клас издателската група е създала 15 проекта по всички изучавани предмети, като по някои от тях има по два учебника, дело на различни авторски екипи. Те са с логото на "Просвета", "Просвета АзБуки" и на "Просвета плюс".

След одобрението от МОН идва вторият важен етап - учителите трябва да оценят и изберат учебника, по който ще преподават в училище през следващата 2019/2020 учебна година. За да получи оценка "приложим", един проект трябва да събере най-малко 50 процента подкрепа. От "Просвета" гарантират, че ще доставят на училищата всички печатни учебници в сроковете, определени от МОН.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
606 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.04.13 | 17:18

1

Образованието е ключ към българския проблем. Историята на Велика България не започва през 681г, а - 10 000 години преди Христос. Арийци, пеласги, траки, българи: различни имена на един ВЕЛИК НАРОД!!!

Добави коментар

Водещи новини