Училищен директор взима пари за процедури за биорезонанс, продава и хранителни добавки

  • 10 април 2019 09:35

  • 913
  • 1
Училищен директор взима пари за процедури за биорезонанс, продава и хранителни добавки
© Булфото (архив)

Родители на ученици от общинско училище в Банкя се събират с настояване за уволнението на директора Весела Неделчева. Те твърдят, че са принудени да си плащат за допълнителните занимания на учителите с децата им. Уроците се провеждат на територията на училището.

В замяна на частните уроци родителите получават касов бон с цена за един учебен час - 30 лева. Схемата с плащането разкрива логопед, работещ в училището, а сигналът е на Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система. От регионалното управление по образованието са започнали проверка по случая.

,,Това не е единственото нарушение на този директор. Директорът и зам.-директорът развиват частен бизнес в училището. Купили са уред за биорезонанс, събират по 10 лева на процедура, продават и хранителни добавки. Всичко е толкова грубо и абсурдно", настоя Васил Николов от Инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система.

Предстои приемът на ученици в първи клас, а по думите на Николов родители масово твърдят, че няма да запишат децата си в училището, ако директорът запази своя пост.

,,Има репресии върху учителите, те имат нужда някой да се намеси веднага. Няма кой да ги защити, синдикатите не си вършат работата", каза още той.

Треньорът по плуване в училището показа документ, с който прокуратурата отказва да разследва подаден сигнал срещу дейностите в училището.

,,Тук няма нито медицинско лице, нито легитимен спасител. В това училище хем се краде, хем има нулева безопасност за децата", подчерта той.

,,Работя абсолютно безвъзмездно, не взимам никакви пари. Човек от училището, който прави добра връзка между потребностите на училището и това, което може да предложи НПО-то", обясни зам.-директорът Атанас Паскалев.

,,Това е извън учебно време. Това е времето, в което родителят преценява, че детето трябва да ползва тази услуга. Вместо да го заведе в София, той има възможност да остави детето си да потребява някаква социална услуга", каза от своя страна директорът Весела Неделчева.

Пред екип на Bulgaria ON AIR родители потвърдиха за финансовите схеми в училището и попитаха кой контролира спазването на правилата срещу "черните каси" в училищата. Те настояват Неделчева да излезе в отпуск, поне докато текат проверките на дейностите в училището.

Експерти от образователното министерство вече извършиха проверка и откриха редица нарушения в училището.

Последвайте канала на

Владимир Василев
913 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.10 | 09:50

1

Биорезонансът е твърде слаб за сектантите, те са си направо за електрошокове.

Добави коментар

Водещи новини