В Плевен решиха да дофинансират маломерни паралелки в три общински училища

  • 31 март 2019 11:52

  • 1785
  • 0
В Плевен решиха да дофинансират маломерни паралелки в три общински училища
© Pixabay

В Плевен ще бъдат дофинансирани маломерни паралелки в три общински училища. Това съобщи в пресклуба на БТА председателят на Общинския съвет Мартин Митев, общински съветник от ГЕРБ.

Той уточни, че решението е взето от общинските съветници.

В СУ "Анастасия Димитрова" - Плевен ще съществува паралелка в първи клас с деветима ученици - единствена в училището, като общият брой на учениците от първи до седми клас е 90. В СУ "П. Яворов" - Плевен остава профилираната паралелка с икономическа насоченост в 10 клас с деветима ученици.

Учебното заведение е гарантирало, че разполага със средства за обезпечаване на учебния процес извън определените единни разходни стандарти. В основното училище "Отец Паисий" в с. Опанец ще бъде запазена слята паралелка за първи и втори клас от 8 ученици и за трети клас самостоятелна паралелка с петима ученици. С решения на Общинския съвет от септември и октомври м.г. на училището е разрешено сформиране на маломерни и слети паралелки с по-малко от 10 ученици и са одобрени средства за обезпечаване на учебния процес извън определените стандарти.

Отпуснатите допълнителни средства за СУ "Анастасия Димитрова" са 321,80 лв., за СУ "П.Яворов" - 321, 80 лв., за ОУ "Отец Паисий" - 643,60 лв. Те ще бъдат взети от резерва на общинския бюджет, каза Мартин Митев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини