Красимир Вълчев е на двудневно посещение в област Силистра

  • 18 март 2019 20:52

  • 448
  • 0
Красимир Вълчев е на двудневно посещение в област Силистра
© Булфото

Министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 е на двудневно посещение в област Силистра. Заедно с председателя на арламентарната комисия по образование Милена Дамянова той посещава учебни заведения в областта, които през последните години са участвали в проекти за основни ремонти.

Първият обект за посещение бе детска градина „Роза“, в която учат над 120 деца. Министърът и придружаващите гости бяха и в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, наскоро преминало през основен ремонт. В него учат 400 деца. Изградени са 3 кабинета за деца със специални образователни потребности.

На дадения за журналисти брифинг министър Вълчев обясни, че има няколко приоритета, с които запознава аудиториите, предвидени в програмата и сред тях е връщането в училище на колкото се може повече деца, задължени да учат до 16 г. възраст. За целта в страната работят 1 100 екипа.

Другият приоритет е обновяване на всички видове базисни условия за съвременно обучение в българските училища.

Според предварителната програма, министърът ще гостува в град Дулово в ОУ „Христо Смирненски“, както и в село Средище на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Н. Й. Вапцаров“, която в момента е най-модерната сред трите земеделски гимназии в региона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини