Министър Вълчев обясни скандалната анкета на ЕК за сексуалната ориентация на децата

  • 21 февруари 2019 09:46

  • 10004
  • 20
Министър Вълчев обясни скандалната анкета на ЕК за сексуалната ориентация на децата
© Булфото (архив)

Инструментът SELFIE е проведен в 900 училища в страната, неговата цел не е да определи половата принадлежност. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Коментарът на министъра е по повод появилата се  информация, че ученици над 9-годишна възраст у нас попълват анкета от платформата SELFIE, в която трябва да отбележат и пола си. Вариантите са 4 - момче, момиче, друго и предпочитам да не казвам.

„Инструментът SELFIE, съдържа еднакви елементи за всички страни в ЕС, разработен е от ЕК. Ние сме разпространили инструмента, над 900 училища са участвали в тази самооценка в ерата на дигиталността. „Тя е много важна за политиките, които провеждаме в системата, за самите училища. Целта на инструмента не е да определи половата принадлежност. Първоначалната информация, която имаме е, че причината да има и такъв отговор е, че някои страни са възприели допълнителни нормативни решения. Има такава възможност“, обясни Вълчев. „Аз винаги съм казвал, че не подкрепям проповядването на джендър идеологията в училище“, заяви министърът.

На въпрос дали може да бъде премахнат инструментът от програмите на тези училища, той отговори: „Не можем да го махнем, дори не е преведен от нас. Ако има обществено напрежение би се поставило на обсъждане, а аз не съм усетил - не сме получавали никакви сигнали от тези 900 училища, в които е въведен“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
10004 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
лллл

2019.02.21 | 15:47

20

вожда на племето гербавите трябва да излезе на трибуната на народното събрание и ясно да заяви какъв пол е, и какви са му сексуалните ориентации. постоянни ли са или се менят във времето и дали са евроатлантически солидарни или клони към анадолските страсти. целия му кабинет трябва да подпише декларация от кой пол са и има ли промяна в пола им и сексуалните им нужди за да знаем какви евроатлантически ценности ни управляват.

Аз

2019.02.21 | 15:38

19

Всеки който работи за такъв ЕС трябва да бъде съден за Държавна измяна и да бъде публично обесен.

Алекс Андър

2019.02.21 | 14:45

18

"На въпрос дали може да бъде премахнат инструментът от програмите на тези училища, той отговори: „Не можем да го махнем, дори не е преведен от нас. Ако има обществено напрежение би се поставило на обсъждане, а аз не съм усетил - не сме получавали никакви сигнали от тези 900 училища, в които е въведен“."
******************************************************
Прочетах всички коментари и не видях нито един в полза на този "инструмент".
Това изключително ме зарадва. Очевидно сме здравомислещ народ (но очевидно не и здраводействащ).
Хора, ако искате да останем, Ние, Децата ни, Внуците ни и България няма да стане само с писане по форумите.
Вземете пример от Франция, Гърция, Македония, Румъния, Унгария ... примери колкото щеш, а ние само пишеме.
САМО С ПИСАНЕ НЯМА ДА СТАНЕ ! РАЗБЕРЕТЕ ГО !

sos

2019.02.21 | 13:09

17

гербавите ще почнат и пола да ни сменят само и само да угодят на господарите си за да ги държат на власт колкото се може по вече за да могат да крадат възможно по дълго. после ще си бият шута на запад и ще ни оставят тука да им сърбаме попарите и ще ни обясняват отдалече колко е лош материала.

Родител

2019.02.21 | 12:31

16

Реформи в образованието?! Вижда се ,че има: "Целта на инструмента не е да определи половата принадлежност.......някои страни са възприели допълнителни нормативни решения. Има такава възможност“. От ясно по-ясно. Министъре-е- е .....

Дора

2019.02.21 | 12:30

15

Не си ли личи пола на децата. В училище нямат ли документация с имената и пола?
Какво питат всъщност? Може би самите те не са наясно със своя пол. Управлението на ЕС и респективно и у нас се напълни с хора с неясен пол, неясен морал и още по-неясни ценности.
Оправданието с ЕС не ги оневинява, а напротив прави ги объркани, хора, които не разбират, че са избрани да определят и работят за съдбата на България.

Гост

2019.02.21 | 12:28

14

Майка ви мръсна с джендър идеологиите - Мамицата му гербава на министъра и на гербавия кабинет!
А родителско съгласие искате ли, ако ще водите деца на зелено училище ... А ?
А джендеращините питате ли ги родителите бе малоумници прости !!!!

Такъв седесарски разврат, таква синя поквара

2019.02.21 | 12:27

13

не подлежат на обяснение, час по-скоро да се разпадне тоя бардак ЕС.

Левски

2019.02.21 | 11:45

12

Късно е хора/които сте останали тук/няма оправия въвлякоха ни в Евросъюзи нищо не може да се направи!Изпълнявайте заповедите на богатите и те ще ви пишат историята,както навремето са я писали чорбаджийте и фабрикантите на буржоазна България.Сега е същото да обясняваш на робите си колко добре живеят,колко ни е силна икономиката и всичко е много добре.

hjfhyf

2019.02.21 | 11:37

11

Продажници!

Добави коментар

Водещи новини