Любо Киров учи гимназисти на авторско право

  • 20 февруари 2019 08:05

  • 479
  • 0
Любо Киров учи гимназисти на авторско право
© Булфото (архив)

Поп идолът Любо Киров ще влезе „В час по интелектуална собственост“, за да запознае гимназисти от столично училище по изкуствата с правата, които бъдещите творци тепърва предстои да отстояват. Изпълнителят на „Летим“ е поредното популярно лице, което застава зад кампанията на Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП) и Министерство на културата.

Той ще се срещне с учениците от Училището по изящни изкуства на 26 март.

Три седмици по-рано (на 5 март) с подрастващите на тема интелектуална собственост ще си говорят и момчетата от най-обичаната банда в съвременния бг рок – Jeremy?. Фронтменът Ерсин Мустафов и китаристът на групата Ташо Колев ще прекрачат прага на класна стая в Музикалното училище. Модератор на всички срещи ще бъде Станислава Армутлиева, която освен успешен музикален продуцент е и председател на Управителния съвет на БАМП.

Българите растат със схващането, че правото на твореца да се разпорежда със своето произведение и да печели от него е каприз.

И това отношение е на всяко едно ниво - в семейството, в училището, в бизнеса, в държавните органи, в политиката. Вярваме, че промяната в ценностната система на обществото е процес, който минава през образованието“, обяснява изпълнителния директор на асоциацията Ина Килева. В първия си етап, „В час по интелектуална собственост“ ще обиколи пет столични училища по изкуствата. В следващия в обхвата на кампанията ще влязат още три школа в София, музикалните училища в страната, а дългосрочната визия на БАМП е комуникация с МОН и развитие на проекта към учениците от цялата образователна система.

Последвайте канала на

Novini.bg
479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини