Две училища в Разлог са обновени по европроект за енергийна ефективност

  • 16 януари 2019 10:53

  • 314
  • 0
Две училища в Разлог са обновени по европроект за енергийна ефективност
© Pixabay

Община Разлог успешно приключва изпълнението на проект за прилагане на мерки за енергийна ефективност в две сгради на образователната инфраструктура - Средно училище "Братя Каназиреви" и основно училище "Никола Парапунов". Общата стойност на проекта е 1 746 389 лева, от които европейското съфинансиране е 1 473 297 лева, а националното съфинансиране е близо 260 000 лева.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, съобщиха от пресцентъра на общината.

Проектът осигури съвременна, икономически и енергийно ефективна среда в двете общински училища, след като бяха приложени пакет от мерки, които гарантирано да доведат до намаляване на енергопотреблението, подобряване на експлоатационните характеристики на сградата, работната среда в съответствие с всички съвременни изисквания за осигуряване на качество и ефективност на работния процес.

Реализацията на проекта започна на 1 септември 2016 година, а на 18 януари тази година на заключителна конференция ще бъдат представени резултатите от дейностите по проекта.

Последвайте канала на

Novini.bg
314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини