Новите учебници за четвърти клас влизат за одобрение в Министерство на образованието

  • 14 януари 2019 13:22

  • 449
  • 0
Новите учебници за четвърти клас влизат за одобрение в Министерство на образованието
© Pixabay

Новите учебници за четвърти клас от днес влизат за одобрение в Министерството на образованието и науката. Очаква се проекти да представят над десет издателства, съобщиха от издателство "Просвета".

Най-много заглавия по всички предмети отново внася "Просвета". Издателската група предлага два пълни комплекта по всички предмети - "Голямото приключение" /"Просвета плюс"/ и "Чуден свят" /"Просвета - София/. Те са създадени в съответствие с новите учебни програми, а техни автори са доказани университетски преподаватели, учители и художници.

"Изключително голям е интересът към нашите учебници по новия предмет "Компютърно моделиране". Десетки хиляди деца учат по тях в трети клас. Вярваме, че така ще е и в четвърти клас", заявява Георги Шарабов - заместник-главен редактор в "Просвета".

Издателството предлага и учебници по английски, немски и руски език за четвърти клас. "Те са направени от опитни автори и редактори специално за българи, като се обръща по-голямо внимание на специфичните трудности, които срещат нашите ученици при изучаването на чуждия език. Освен това те отговарят абсолютно точно на учебните програми", пояснява Шарабов.

Всички печатни учебници имат и електронни варианти, които са безплатни за всеки учител, избрал да работи по съответния хартиен вариант. Те са ценен помощник на учителя - пестят време и приковават вниманието на учениците, помагат им лесно да разберат сложните неща. Всъщност това е най-важното, към което са се стремили всички авторски колективи на издателската група "Просвета" - да предадат изискваните от новите учебни програми знания на ясен, точен и достъпен език, заявяват от издателството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини