Община Шумен въвежда електронна система за прием в детските градини

  • 28 декември 2018 14:33

  • 457
  • 0
Община Шумен въвежда електронна система за прием в детските градини
© pixabay

През новата учебна година в Шумен ще бъде въведена електронна система за прием на деца в детските градини. Регистрацията ще се извършва на адрес https://kg.shumen.bg или на място в детската градина. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Първото класиране ще е през април 2019 г.

Началната дата за отваряне на системата е 3 април, в 10.01 часа, а крайният срок за кандидатстване - 12 април 2019 г., до 23.59 часа. Класирането ще бъде обявено на 19 април, в 17.00 часа. Записванията на класираните деца в детските градини започват на 22 април, от 9.00 часа, и ще продължат до 17.00 часа на 24 април. Приемът ще се осъществява на базата на точкова система. Критериите, по които се определя броят на събраните точки, са подробно описани в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в предучилищна възраст в общинските детски градини и в подготвителните групи на общинските училища в община Шумен.

Текстът на наредбата е публикуван на сайта на общината, в секцията "Общински съвет" - наредби. Всеки родител може да избира до шест детски градини, като поредността на желанията ще носи различен брой точки. Приемът на деца в населените места с една детска градина и на деца в подготвителни групи в общинските училища на територията на община Шумен ще се осъществява чрез подаване на заявление в съответната детска градина или училище. Ако заявителят и детето нямат постоянен или настоящ адрес на територията на община Шумен, могат да регистрират заявление за участие в класиране само на място в община Шумен - отдел "Образование, наука и развитие", след представяне на документ за самоличност.

В детските градини ще се приемат и деца на двегодишна възраст, при наличие на свободни места и след класиране на всички тригодишни деца. След публикуване на резултатите от първото класиране ще бъдат обявени още няколко класирания, в които ще се съобщава броят на свободните места в детските градини, всеки месец - от май до края на годината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини