Над сто книги със свои приказки изработиха ученици от Търговище

  • 25 октомври 2018 18:47

  • 513
  • 0
Над сто книги със свои приказки изработиха ученици от Търговище
© Pixabay

Над сто книги с приказни истории изработиха ученици от Търговище. Шестокласници от Първо СУ "Св. Седмочисленици" подредиха с тях "читалня" в коридора на учебното заведение" , а инициативата е "Незнайни истории на конци" е част от проявите в Седмицата на четенето. Ръчно изработените книги са закачени на конци, разказа за БТА Анета Милева - преподавател в учебното заведение.

"Някои от историите са измислени от шестокласниците, а други са интерпретации по любими приказки. При всички случаи обаче е има лично авторство във всяко едно произведение", каза учителят по литература Милева.
Оригиналната идея вдъхновила по-малките ученици, които на път към класната стая вървят между книгите и с любопитство спират да ги разгледат отблизо.

Според Милева е много важна способността на учителя да увлича и да организира творческа работа с възпитаниците си. "Това е добър пример, защото повече от 100 деца се включиха с радост и намериха поле за изява на творческите си способности", допълни преподавателят.

Към проекта се включват и художниците от училището, които са изработили плакат, поставен в началото на приказния коридор.

Последвайте канала на

Нора Виткова
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини