В Бургаска област 1506 деца не ходят на училище

  • 08 октомври 2018 16:20

  • 479
  • 0
В Бургаска област 1506 деца не ходят на училище
©

В Бургаска област 1506 деца и младежи на възраст между 6 и 15 години не ходят на училище. Сред основните причини да преустановят учебния процес са ниски доходи и лош жизнен стандарт на семействата, част от децата в юношеска възраст са започнали работа за да подпомагат семейния бюджет, липса на транспорт, ранните бракове и др..

Това съобщи заместник-областният управител Севдалина Турманова. Тя информира, че 59 екипа от учители, социални работници, полицаи, общински служители са посетили семействата на отпадналите от училище деца. Предстои до няколко дни да стане ясно колко от тези 1506 деца са върнати в класните стаи след проведените срещи.

Със сигурност не е лесно, има адреси, на които екипите се връщат по няколко пъти, има спорове, изисква се голямо търпение, работа извън работно време, но има смисъл, каза Турманова. Тя поясни, че целта на посещенията по домовете е да се установят причините довели до прекратяване на образователна дейност при децата и младежите, както и предприемане на съвместни действия със семействата им за връщането им в училищна среда.

Последвайте канала на

Нора Виткова
479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини