Сергей Игнатов: Не лобирам за частните училища

  • 17 февруари 2012 21:09

  • 1233
  • 1
Сергей Игнатов: Не лобирам за частните училища
©

Частта за частните училища в проектозакона за предучилищното и училищно образование е само малък фрагмент от него. Ние не финансираме частните училища, предлагаме финансиране на функцията "обучение на децата".

Това каза в предаването на БНТ "Панорама" министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

Той посочи, че с тази мярка се спазва решение на Комисията за защита от дискриминация да премахне неравенството на финансирането в държавните и частни училища, тъй като комисията смята това за дискриминация. Просветният министър отрече обвиненията на Валентина Богданова от БСП в лобизъм. "Тя каза, че никъде в света няма таова нещо – има го във Франция, Холандия, Франция, Швеция и още ред държави в ЕС. Не финансираме частните училища, а достъпа на всяко българско дете до образование. Аз не съм лобист на определни кръгове, лобист съм на българската държава", заяви Игнатов.

Той е убеден, че частните училища ще свалят таксите, защото в противен случай няма да могат да съберат достатъчен брой деца. Министърът смята, че сред държавните училища има по-добри от частните.

По думите му с новия закон ще се вдигне нивото на образованието и в масовите училища, защото той дава голяма динамика и гъвкавост на системата и осигурява голяма прозрачност и контрол.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1233 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.18 | 00:45

1
ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! N E O B U X - P E C H A L B A . F R E E . B G

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини