Великотърновският университет открива 55-та си учебна година

  • 30 септември 2018 10:30

  • 555
  • 0
Великотърновският университет открива 55-та си учебна година
©

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" открива 55-та си учебна година с тържествена церемония, която е на 1 октомври в 11 часа, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

3180 са записаните първокурсници за учебната 2017/2018 година в различните степени на обучение. В 11 от 19-те професионални направления държавната поръчка е изпълнена на 100%.

Откриването на новата учебна година във Великотърновския университет ще започне с приветствие от ректора проф. д-р Христо Бонджолов. След това първокурсниците ще положат станалата вече традиционна студентската клетва, написана от поета и драматург Радко Радков, Кавалер на френската култура и двукратен носител на Наполеоновата награда "Солензара".

Клетвата ще прочете председателят на Общото събрание на Великотърновския университет проф. д-р Радослав Радев, след което студентите ще се закълнат. 55 гълъба ще полетят в небето над Великотърновския университет по случай 55-та годишнина от неговото основаване. На тържеството се очаква да присъства и министърът на образованието Красимир Вълчев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини