Над 1700 първокурсници прекрачиха прага на Русенския университет

  • 17 септември 2018 13:58

  • 484
  • 0
Над 1700 първокурсници прекрачиха прага на Русенския университет
© uni-ruse.bg

Повече от 1700 са първокурсниците, които днес прекрачиха прага на Русенския университет. От тях 68 са приети с отличен успех, съобщиха от висшето училище.
По време на тържественото откриване на новата академична година ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев увери студентите, че ще имат възможност да осъществят идеите си и да развиват талантите си в една модерно оборудвана учебна среда.

Кметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че "елитен университет означава елитен град и успехите на Русе се дължат до голяма степен на Русенския университет".

От своя страна Русенският митрополит Наум говори за просветителската мисия на университета, който е образователен център не само за Русе, но и за Северна България. Той припомни, че между Русенската митрополия и висшето училище има сключено споразумение за сътрудничество и двете институции работят по съвместни проекти с участието на студенти и преподаватели.
Заместник-ректорът по учебната работа проф. Пламен Кангалов информира за научните успехи на преподавателския състав - през миналата учебна година се е обогатил с 21 доктори, 13 доценти, трима професори и доктор на науките.

Последвайте канала на

Десислава Станева
484 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини