Колко трябва да тежи раницата на първолака?

  • 03 септември 2018 09:19

  • 777
  • 2
Колко трябва да тежи раницата на първолака?
© Pixabay

В над 600 общински училища монтират шкафчета за учебниците на учениците. За целта Министерство на образованието е отделило над 3 млн. лв.

Раницата на едно дете в първи клас не трябва да тежи повече от 3,5 кг.

Колко тежи една ученическа раница провери Георги Георгиерв в рубриката „На твоята страна“ по Нова телевизия. Раницата на един третокласник, която трябва да тежи около 4 кг, обаче се оказва тежка почти 6 кг, без да са сложени всички неща в нея. Лекарите са категорични, че това е опасно за здравето.

Последвайте канала на

Десислава Станева
777 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Майка

2018.09.03 | 10:26

2
Раниците са безобразно тежки! Първият коментар си противоречи: той сам я бил носил, пък сега възрастен трябвало да върши това. Защо да трябва? Нека се съобрази размерът с възможностите на децата. И още нещо - по наше време нямаше 50 издателства в дива конкуренция за Ен на брой помагала и сборници. Ужасно ме е яд, че пуснах на училище здраво дете, а сега в 5- ти клас дъщеря ми е със сколиоза. А аз носих чантата й, господа!
аз

2018.09.03 | 10:04

1
Стига с тези раници! Нали всеки първокласник отива и се връща от училище с придружаващ възрастен! Защо възрастния не носи раницата?! Какъв е проблема?! Моята чанта в първи клас не беше по-лека, а и тогава не ни придружаваха възрастни до и от училището! Вместо да мислите как да подобрите работата с децата в първи (и след първи) клас, вие се занимавате с неща, които родителите трябва да свършат!

Добави коментар

Водещи новини