Учители и специалисти участват в семинар за извънкласните дейности

  • 30 август 2018 08:26

  • 737
  • 1
Учители и специалисти участват в семинар за извънкласните дейности
© Pixabay

250 учители и специалисти ще участват в семинар на тема „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“. Събитието се провежда край Варна, съобщиха организаторите.

Форумът се организира в навечерието на новата учебна година от Синдиката на българските учители и Фондация „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия”.

Събитието, което е под патронажа на Министерство на образованието и науката на България, продължава до 31 август.

Форумът е заключителна част от едноименния конкурс на тема „Гражданското образование – формиране на ценностни нагласи у младото поколение” и се провежда за пета поредна година в „Камчия“ по инициатива на Синдиката на българските учители и Фондация „Устойчиво развитие за България“.

В конференцията ще се включат 250 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност – от детската градина до дванадесети клас. Сред тях са представители на центровете за личностно развитие и приобщаващото образование, директори, експерти по образование, научни работници, преподаватели и студенти от педагогически факултети на висши училища у нас и чужбина.

Те обобщават и мултиплицират добрия педагогически опит, изразяват лична позиция и ще предложат авторски решения на въпросите, свързани с дейностите по интереси, които формират ценностни нагласи у младото поколение чрез гражданското образование в системата на предучилищното и училищното образование.

Участниците ще проведат и дискусия „Гражданското образование в политиките на СБУ”, кръгла маса: „Възпитание, превенция и анимация чрез изкуство“, творческите работилници „Да играем „Боче“ и „Хайде на хорото”.

Кулминация на събитието ще бъде тържествената церемония по награждаването на отличените в конкурса лично от Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, която ще се проведе от 15.00 ч. в актовата зала на Учебно-възпитателния център „Юрий Гагарин“.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
737 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.30 | 18:54

1
Антибългарската, комунистическо-сатанинска БАН да се закрие. Шефовете-масони да се подведат под съдебна отговорност за блокиране на българската наука и образование.

Добави коментар

Водещи новини