Броят на първокласниците в Търговище намалява

  • 28 август 2018 15:48

  • 1671
  • 0
Броят на първокласниците в Търговище намалява
© Булфото (архив)

По-малко първокласниците ще има в област Търговище през новата учебна година. В региона училищният звънец ще бие за първи път за 834 ученици. Те са с 35 по-малко в сравнение с миналата учебна година.

Това съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ Елка Станчева. Очакваният общ брой ученици, които ще прекрачат прага на класните стаи на 17 септември, е 10 615. Окончателният брой на учениците, в това число и на първокласниците, ще стане ясен до 30 септември, след като данните на всички бъдат актуализирани в Националната електронна информационна система, уточняват от РУО.

На територията на област Търговище новата учебна година ще бъде открита в 50 училища. Това са три начални училища, 30 основни, осем професионални гимназии, две профилирани гимназии, четири средни училища и по едно спортно, обединено и специално училище.

От няколко години в област Търговище при обявяване на свободни места трудно се намират кандидати за учители по информатика, английски език, математика, биология и здравно образование. В РУО не е постъпвала информация от директорите, че не могат да намерят учители за обявените от тях свободни места.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1671 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини