Две нови специалности са разкрити в Шуменския университет

Две нови бакалавърски специалности са разкрити в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" - "Икономика и математика" и "Руска филология и социална работа". Това съобщиха на БТА от пресцентъра на висшето училище, след обявеното днес първо класиране на кандидат-студентите.

Желаещите да се обучават в университета имат възможност да кандидатстват за прием в 48 бакалавърски специалности.
До 13 юли включително всички класирани кандидат-студенти трябва да подадат заявление и да оставят дипломата си за средно образование, за да запазят мястото си. Класираните по първо желание остават в специалността, в която са приети, и в същия срок е необходимо да се запишат окончателно.

Класираните по второ, трето и всички следващи желания, подали заявление и оригинал на дипломата за средно образование, запазват правото си да участват във второто класиране. При наличие на свободни места, те преминават в по-предно желание по реда, посочен в състезателния картон. Желаещите да се запишат в специалността, в която са приети, могат да направят това веднага.

Некласираните кандидат-студенти автоматично участват във второ класиране, без да подават заявление.

Придобитите студентски права се губят, ако оригиналът на дипломата за средно образование не бъде оставен в университета в посочения срок.
За свободните места след първо класиране могат да кандидатстват и кандидат-студенти, които не са участвали в първото класиране, като подадат документи до 13 юли.
Следващите конкурсни изпити за съответните специалности в университета ще са на 14 юли.

Коментари

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Имат ли култура българските шофьори?

Имат ли култура българските шофьори?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?