Две нови специалности са разкрити в Шуменския университет

Две нови бакалавърски специалности са разкрити в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" - "Икономика и математика" и "Руска филология и социална работа". Това съобщиха на БТА от пресцентъра на висшето училище, след обявеното днес първо класиране на кандидат-студентите.

Желаещите да се обучават в университета имат възможност да кандидатстват за прием в 48 бакалавърски специалности.
До 13 юли включително всички класирани кандидат-студенти трябва да подадат заявление и да оставят дипломата си за средно образование, за да запазят мястото си. Класираните по първо желание остават в специалността, в която са приети, и в същия срок е необходимо да се запишат окончателно.

Класираните по второ, трето и всички следващи желания, подали заявление и оригинал на дипломата за средно образование, запазват правото си да участват във второто класиране. При наличие на свободни места, те преминават в по-предно желание по реда, посочен в състезателния картон. Желаещите да се запишат в специалността, в която са приети, могат да направят това веднага.

Некласираните кандидат-студенти автоматично участват във второ класиране, без да подават заявление.

Придобитите студентски права се губят, ако оригиналът на дипломата за средно образование не бъде оставен в университета в посочения срок.
За свободните места след първо класиране могат да кандидатстват и кандидат-студенти, които не са участвали в първото класиране, като подадат документи до 13 юли.
Следващите конкурсни изпити за съответните специалности в университета ще са на 14 юли.

Спорт

още

Коментари

Напиши коментар

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Трябва ли да се засили контролът при издаване на разрешително за оръжия?

Трябва ли да се засили контролът при издаване на разрешително за оръжия?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?