Повечето български родители се спират на езикови ваканции за децата си в Европа

  • 01 юни 2018 11:22

  • 1396
  • 0
Повечето български родители се спират на езикови ваканции за децата си в Европа
© Pixabay

Тенденциите около най-желаните дестинации за езиково обучение в чужбина се запазват и през 2018-та година.

Според данни, предоставени от Ели Тончева, повечето от българските родители се спират на езикови ваканции в Европа, заради директните и редовни полети на авиокомпаниите. От изключително знаечение е и самата цел на летния езиков курс. Някои родители желаят децата им да съчетаят полезното с приятното и в този случаи най-подходящите дестинации за тях са Кипър, Португалия, Франция, Испания и Малта.

Напоследък се наблюдава интерес и към езикови ваканции за деца и родители в по-екзотични дестинации, като Япония и Нова Зеландия. Тези ваканции са чудесен избор за тези, които искат да съчетаят полезното с приятното. Езиковите курсове в по-далечни и интересни страни са предпочитани от ученици и възрастни, които са се насочили към изучаване на екзотичен език. Тези пакети са направени така, че да улеснят пътуващите, понеже включват цена за курс на обучение, настаняване и полупансион.

Определено има нестихващ интерес към „фамилните“ програми, които са подходящи за семейства с по-малки деца, които все още не са готови да пътуват сами, без своите родители, за по-дълъг период от време. По време на тези ваканции, семействата, които са избрали този вид курс, съчетават своята лятна почивка с езиков курс и всеки член от семейството посещава часове, подходящи за неговата възраст и ниво.

Интересна особеност е, че се предлагат и разнообразни езикови ваканции, които могат да са специализирани. Те са насочени към конкретни предмети и специалности с цел децата да се ориентират какво точно искат да учат в бъдеще и също така, ако вече са направили своя избор – да разберат дали се чувстват добре, изучавайки конкретни дисциплини, свързани с тази специалност. Тези курсове обикновено съчетават интензивно чуждоезиково обучение с изучаването на различни предмети.

Популярни са и комбинираните ваканции, където езиковото обучение се съчетава с практикуване на различни спортове или изкуства (театрално и филмово изкуство, фотография, мода, изящни изкуства, готварство, дебати, лидерство и др.). Този факт е интересен от психологична гледна точка, тъй като по-разчупения вид обучение, определено е по-ефикасен за много от децата, допринасяйки за по-голямата им концентрация.

Има определени спортове, които могат да се комбинират с изучаването на чужд език и това са: тенис, футбол, баскетбол, голф, крикет, бадминтон, волейбол, ръгби, скуош, петобой, бойни изкуства, плуване и водни спортове, конна езда, фехтовка, ветроходство, екстремни спортове, танци, шах и др.

Интересно предложение, което тази година се предлага за първи път, е т.нар „Лего лагери“, по време на които се прилага иновативен и забавен подход към езиковото обучение в съчетание със занимания с небезизвестното за децата Лего.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини