Образователният министър призна, че 7-ми въпрос от матурата е бил подвеждащ

  • 24 май 2018 18:44

  • 1667
  • 0
Образователният министър призна, че 7-ми въпрос от матурата е бил подвеждащ
© Булфото/Архив

Спорният 7-ми въпрос от матурата по български език и литература е подвеждащ. Това призна министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в ефира на Нова телевизия.

Вчера от просветното ведомство решиха да не зачитат задачата като грешна, независимо от това какво са отбелязали учениците. Вместо това всички отговори ще бъдат отчетени като верни и зрелостниците ще получат по една точка повече към оценката си. Скандалът около матурата избухна още в деня на изпита - понеделник, когато зрелостници, учители и учени изразиха недоволството си от задачата, която според тях е объркваща и няма верен отговор.

„Въпреки, че формално нямаме грешка този въпрос е подвеждащ, не е уместен. Той не е и за ученици, не отговаря на целите на външното оценяване. В този смисъл им грешка и грешката е тази, че той е попаднал в бланката от въпроси. За съжаление такива грешки са възможни, много голям брой са въпросите, които влизат в тази бланка. В същото време много ограничен кръг лица са тези, които имат достъп до тях и ги проверяват. Тъй като имаме условие за конфиденциалност. За радост тези грешки са поправими”, заяви министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини