Изтеглиха вариант 24 на матурата по БЕЛ за 12 клас (видео)

  • 21 май 2018 08:10

  • 120177
  • 2
Изтеглиха вариант 24 на матурата по БЕЛ за 12 клас (видео)
© Булфото (архив)

В 8 сутринта започна  матурата за дванадесетокласниците. Над 55 000 ученици трябва  да покажат знанията си днес.

Матурата по български език и литература за дванайсетокласниците, както всяка година, беше генерирана в 5 сутринта в Министерството на образованието. От над 11 милиона възможности беше изтеглен изпитният вариант. Темата за писане е номер 24. Тя бе изтеглена от журналистката от в. „Монитор“ Стела Маринова, която  бе определена чрез жребий от заместник-министър Таня Михайлова.

Дванадесетокласниците трябва задължително да носят: черно пишещ химикал, документ за самоличност, служебната си бележка за допускане до изпит.

10 100 квестори ще следят за реда в 4 276 учебни стаи. Видеонаблюдение ще има в 515 от училищата.

За втора година матурата по български език и литература е разделена на три модула. Идеята е да не се получава информация отвън. Първият модул е един час и е от 30 въпроса със затворени отговори, вторият също е един час и е от 10 въпроса с отворени отговори. Докато работи по тях, ученикът не може да излиза от залата, но може да излезе между модулите. Третият модул е от два часа като се пише интепретативно съчинение или есе. Тук може да се излиза от стаята час и половина след началото на модула, защото е преценено, че тема не може да се издиктува.

Десислава Станева
120177 2

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини