Ученик в село Самуилово получи награда от министъра на образованието

  • 13 април 2018 21:15

  • 3510
  • 1
Ученик в село Самуилово получи награда от министъра на образованието
© Пресцентър МОН

Министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, лично връчи наградата на ученика Жельо Желев от ОУ „Христо Ботев“ в село Самуилово, заел първо място в раздел "Презентация" на националния конкурс „Защо средно образование“ на ЦМДЕТ „Амалипе“. Това съобщиха от учебното заведение.

Събитието се състоя в сградата на ЦОИДУЕМ гр. София. Още осем момичета и момчета от страната, класирали се съответно на първо, второ и трето място в разделите есе, презентация и видеоклип, получиха наградите си от министъра. От своя страна лицата на „Амалипе“ Деян Колев и Теодора Крумова присъдиха специалната награда на училище „Аргира Жечкова“ към затвора за жени в гр. Сливен.

Въпреки, че тяхната презентация е направена с помощта на преподавателите им, носи много силно послание. В нея затворничките споделят, че липсата на образование, професия и доходи ги е тласнала по грешен път и довела до сегашното им положение. Те призовават децата да ценят образованието и да се реализират успешно в живота. Това е и основната кауза зад която стои и ЦМЕДТ „Амалипе“.

Множеството инициативи, които организира „Амалипе“ имат за цел да мотивират младите хора да завършат успешно своето образование и да сбъднат мечтите си.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3510 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.15 | 16:22

1
що за джендър е туй на снимката

Добави коментар

Водещи новини