Вече има електронни учебници на "Просвета" за учениците от първи до седми клас

  • 11 април 2018 14:40

  • 2492
  • 2
Вече има електронни учебници на "Просвета" за учениците от първи до седми клас
© Pixabay

Учениците от първи до седми клас вече могат да използват електронно четими учебници. Издателската група "Просвета" осигури за всички училища в страната достъп до дигиталните варианти на печатните учебници по всички предмети, съобщиха от издателство.

Това, което ученикът само трябва да направи, е да влезе в сайта на издателството на адреса - https://prosveta.bg/elektronni-varianti, да избере желания учебник по желания предмет и да кликне върху бутона за ползване. Не е необходима регистрация, пояснява БТА. Скоро линкове към електронно четимите учебници ще бъдат качени на специална платформа в страницата на Министерството на образованието и науката, откъдето също ще може да се четат и ползват.

Въвеждането на дигитални копия на учебниците е с цел олекотяване на ученическите раници, от една страна, а от друга, за да станат уроците по-интересни, разнообразни и достъпни за децата. Електронно четимите учебници имат напълно идентично съдържание с това на одобрения печатен учебник и така учениците могат спокойно да оставят книжния вариант в училище, а после вкъщи да учат по електронния вариант чрез своя смартфон, лаптоп или таблет, поясняват от издателството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2492 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
малкото цигане Исус

2018.04.12 | 14:15

2
Супер, сега само трябва да се науча да чета и да боравя с компютър.

2018.04.12 | 14:15

1
Това, че са електронни не означава автоматично, че са по-интересни, след като съдържанието е скучно,тъпо и в стила от соца. За да са интересни трябва да са интерактивни - предизвикващи интерес и мисловни процеси.

Добави коментар

Водещи новини