Във Великотърновския университет ще бъдат връчени над 30 стипендии

  • 07 декември 2017 07:05

  • 1220
  • 0
Във Великотърновския университет ще бъдат връчени над 30 стипендии
©

Правист е носител на академичната награда на община Велико Търново през тази година, съобщиха от пресцентъра на Великотърновския университет.

Тържественото събрание на университета, посветено на студентския празник - 8 декември, ще бъде открито от ректора проф. Христо Бонджолов, днес от 11.00 в аулата на университета.

Академичната награда ще бъде връчена за 17-и път, тя е в размер на левовата равностойност на 5000 евро, осигурени от общинския бюджет, и всяка година се гласува от Общинския съвет на Велико Търново. Студентът от специалността "Право" Благой Кирилов Тумбаров е тазгодишният носител. Единадесет души, по един от всеки факултет и по един от филиала във Враца и Педагогическия колеж в Плевен, ще получат стипендиите на Академичния съвет в размер на 1000 лв.

Ректорът проф. Христо Бонджолов ще връчи личната си стипендия за трети път. Стипендията е учредена на името на чл.-кор.проф. Александър Бурмов, основател и първи ректор на Великотърновския университет, а през тази година неин носител е Александър Христов, докторант към катедра "Българска литература".

За първи път ще се връчи и стипендия на името на проф. д.ф.н. Георги Димов. Тя е учредена от неговия син Христо Димов. Първият носител е третокурсникът Калоян Георгиев, специалност "Българска филология". Общо 30 студенти ще получат стипендии за отличен успех и издигане на авторитета на Великотърновския университет от различни организации, банки и фирми.

На тържеството ще бъдат обявени и отличилите се 59 студенти в състезания, конкурси и научни форуми през изминалата година. От името на чуждестранните студенти, които се обучават във Великотърновския университет, приветствие ще поднесе Бартош Адамчевски от Университета "Адам Мицкевич"в Познан, който се обучава в специалност "Българска филология".Традиционно на празника ще бъде обявен и студентът, който ще бъде ректор за един ден.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1220 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини