Колко е средното тегло на една ученическа раница? (видео)

  • 27 октомври 2017 08:45

  • 5131
  • 2
Колко е средното тегло на една ученическа раница? (видео)
© БТВ

Имаме 51 висши училища, от които 47 държавни и 14 частни. Висшите училища не са много, проблемът е, че в последните години системата се разрасна профилно – много университети започнаха да обучават в специалности, които не са характерни за тях. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

В последните три десетилетия търсенето във висшето образование нарасна и университетите отговориха с предлагане. Нарасна и нерационалното търсене – записване заради самото висше образование. В последните години обаче висшите училища се сблъскват с недостиг на студенти, посочи Вълчев.

Той обясни, че сигналът за плагиатство на ректора на Техническия университет във Варна проф. Росен Василев е получен през август месец. Установено е, че налице е 90% сходство в дисертациите. Надяваме се да имаме становище на прокуратурата, след което трябва да обсъдим становището с академичната общност. Такъв случай имаме за първи път, заяви образователният министър.

По думите му увеличението на заплатите в системата е насочено към това в дългосрочен план да бъдат привлечени повече млади учители. Повече са средствата и за училищните психолози и ресурсните учители

Средно седем килограма тежи една ученическа раница, като средно два килограма са учебниците, стана ясно от думите на министъра на образованието. Трябва да направим всичко възможно да облекчим тежестта на учебниците. Трябва да се работи за намаляване на учебните помагала, тъй като те формират голяма част от тежестта на раницата, каза още Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5131 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Dildo Baggins

2017.10.27 | 12:26

2
A Dildo Baggins kolko teji?

2017.10.27 | 09:52

1
Заради капризите на седесарските учители раницата е 7-10кг. "Носете си от вкъщи", образованието не е безплатно, соца свърши.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини