Бивш просветен министър: Учителите са основен инструмент за справяне с проблемите в страната

  • 15 септември 2017 09:34

  • 1910
  • 2
Бивш просветен министър: Учителите са основен инструмент за справяне с проблемите в страната
©

Трябва постоянно да се следи за присъствието на децата в училище, а не това да е еднократен акт. Това каза бившият министър на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко в ефира на БТВ по повод предвидените мерки от държавата за задържане на децата в класните стаи.

Според него в случаите с деца от рискови групи може да се създадат специални паралелки, където учебният процес да се преобърне. Игнатов даде за пример разговора си с ромски лидер, който обяснил, че ако децата бъдат събрани в класната стая административно, по-важният въпрос е как ще бъдат задържани там, и е дал пример с това, че техните деца имат афинитет към музиката и танците. „Когато има семейство, за което образованието не е особена ценност, от 1 до 4 клас трябва да зарибим тези деца и да знаят, че това е по-доброто място”, отбеляза бившият просветен министър.

Според проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент, също бивш министър на образованието, от гледна точка на заплащането трябва да се въведе разделение между училителите. „Има по-иновативни, по-смели, има и такива, които си гледат работата ден да мине, друг да дойде”, посочи той.

„Вдигането на заплатите на учителите до голяма степен се дължи лично на премиера. То е политическо решение”, каза проф. Танев.

„Учителите са основен инструмент за справяне с проблемите в страната – имаме демографска криза, отпадане на децата от училище. След 10 г. 47% от цялата икономика в света ще бъде автоматизирана, така че ние трябва да заложим на образованието”, допълни Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1910 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нико

2017.09.22 | 08:19

2
Боже Боже слези и си събери версиите

2017.09.17 | 16:09

1
Щом учителите са инструмент и властта е неспособна да се справи с глада, недоимъка и седесарските извращения, ще ги търсите.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини