Учениците от випуск 2002 на ППМГ Бургас направиха щедро дарение на бившето си училище (снимки)

  • 11 септември 2017 17:55

  • 4945
  • 0
Учениците от випуск 2002 на ППМГ Бургас направиха щедро дарение на бившето си училище (снимки)
©

На 15-тата годишнина от завършването на гимназията, ние, учениците от випуск 2002 година решихме да направим нещо за нашето училище, създавайки прекрасна инициатива, която нарекохме #върниобратно.

Това пише в съобщение от учениците от випуск 2002 година на ППМГ Бургас, които са организирали благородна инициатива. Ето и пълния текст на съобщението:
 
"Целта беше да се съберем сумата от 8000 лева с която да бъде закупена една от най- съвременните хардуерни интерактивни системи за обучение, като решението беше да съберем парите сами без каквато и да била помощ от фирми, организации, общински или държавни органи. Искахме да покажем, че по-доброто образование зависи от всеки от нас. Огромна част от випуска ни прегърна идеята и резултата е, че първоначално изглеждащата голяма сума от 8000 лева беше надмината, като не само, че училището ни се сдоби с последно поколение технология, но и ще успеем да дадем парични награди на заслужили ученици през идващата учебна година.
 
Нарекохме нашата инициатива #върниобратно, защото училището ни е дало много и това е нашият начин да върнем поне малко обратно към тези, които идват след нас. Най-хубавото е, че примера ни ще бъде последван и от випуск 2003 на нашето училище, като се надяваме, че това ще се превърне в традиция не само за ППМГ Никола Обрешков, а и много други училища.
 
 
Имаме проста цел – училища, които са по-добри. Ученици, които виждат добрия пример ежедневно. Възрастни, които са си спомнили за много важните години в училище. На 15-ти септември, на церемонията по откриване на учебната година в ППМГ Никола Обрешков ще обявим официално нашето дарение и пример. Ще се радваме да присъствате за да научите повече", завършва съобщението.
Novini.bg
4945 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини