Медицинският университет в Плевен започва новата академична година с над 500 първокурсници

  • 07 септември 2017 15:28

  • 5166
  • 0
Медицинският университет в Плевен започва новата академична година с над 500 първокурсници
©

Медицинският университет в Плевен ще започне новата академична година с над 500 студенти-първокурсници, съобщават от висшето училище.

Тържественото откриване ще бъде на 11 септември от 10.00 ч в зала "Магнум".

След завършено средно образование по държавна поръчка са записани 343 първокурсници в магистърските и бакалавърските специалности. Три са специалностите във Факултет "Обществено здраве" с прием след завършено висше образование, в които са записани 105 студенти - бакалавърска и магистърска програма по "Управление на здравните грижи" и за магистри по "Обществено здраве и здравен мениджмънт", дистанционно обучение.

Поради засиления интерес бе обявен прием за платено обучение. Приети са 25 студенти за магистри по медицина и 36 за бакалаври. Още 24 чуждестранните граждани с българско самосъзнание от Молдова, Украйна, Сърбия и Македония са приети в специалностите "Медицина" и "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" от Министерството на образованието и науката по Постановление на Министерски съвет.

На церемонията при откриването на учебната година ректорът проф. Славчо Томов лично ще връчи студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5166 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини