Предлагат въвеждане на часове по йога в училище

  • 18 януари 2012 15:03

  • 2140
  • 1
Предлагат въвеждане на часове по йога в училище
©

Да се въведат часове по йога в училищата, това предлага треньорът по борба Иван Габаритов и екипът му.

Идеята е да има по-ранна превенция на хората с наднормено тегло, като се започне от децата. „Проблемът с килограмите при децата става все по-сериозен", обясни за Дарик йога инструкторът Васил Тосев.

Според него много вреди лошото качество на храната, която се поглъща често в големи количества, застоялият начин на живот, липсата на какъвто и да е било спорт и стоенето пред компютрите дълго време. "Оттам нататък организмът започва да се интоксикира бавно, постепенно, обмяната на веществата се забавя, хората започват от малки да качват килограми. Виждаме малки деца с високо кръвно налягане, с диабет", обясни Тосев.

Той изрази желание децата от най-ранна детска възраст да започнат да се занимават с някакви прости упражнения от йога, защото това е цяла наука. "Тя няма нищо общо с някакви религии и това е наука за нашето тяло. Искаме да направим някакво просто ръководство. Както има ръководство за поддръжка на хладилника, на пералнята, на телевизора, на колата, да има и за човешкото тяло", допълни инструкторът.

Според него хората не знаят как са устроени техните тела, как те функционират, не знаят какво и правилно да ядат и да пият. "Почти никой не знае как да се диша, никой не знае как да изчиства организма си от тези токсини, които виждате във въздуха, водата, храната. Всичко е замърсено", каза още Васил Тосев.

Последвайте канала на

2140 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
зико

2015.08.19 | 12:55

1
Пълни ГЛУПОСТИ! упражнени я има. Просто трябва да се играят! Какво общо има Йога в цялата работа?! Големи сме цървули!!!

Добави коментар

Водещи новини