Проверяват милионите, раздадени в СУ като допълнителни възнаграждения

  • 04 юли 2017 09:27

  • 5724
  • 1
Проверяват милионите, раздадени в СУ като допълнителни възнаграждения
© Novini.bg

Малко над 6 милиона са били раздадени в СУ като допълнителни възнаграждения. По този повод вече тече проверка. Сигналът е подаден от двама студенти, членове на административния съвет, които многократно са искали справки за възнагражденията на администрацията.

Размерът на допълнително раздадените средства е 6 млн. за 6 години.

Симеон Георгиев и Стефан Радов казват пред БТВ, че са поискали справките, след като са получили много обща информация, дадена първоначално от ръководството. Те поискали подробна справка за администрацията, а не за служителите. Това накарало студентите да подадат сигнал към държавните контролни органи. Направило им впечатление, че има скок на средствата с течение на годините.

Ректорът проф. Анастас Герджиков обяснява, че става дума възнаграждения за докторска степен, за трудов стаж, за изпълнение на административна длъжност, за извънреден труд и т.н. Според него има десетки правни основания за тези възнаграждения. Той посочва, че става въпрос за 100 000 лева месечно, разделени на 3000 души, като уточнява, че в нито един от случаите не става дума за бонуси, а за възнаграждения според нормативната уредба. „На единия от студентите сме дали повече от 200 пъти достъп до обществена информация“, казва ректорът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5724 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Easi

2017.07.09 | 00:33

1
Еаси гнилата кочина, където и да поглене човек - гнус и мръсотия ...

Добави коментар

Водещи новини