Безплатен наръчник за зайците в столичните университети

  • 10 януари 2012 14:40

  • 2041
  • 0
Безплатен наръчник за зайците в столичните университети
©

Из аудиториите на столичните университети до дни ще започне да се разпространява „Пътеводител на новодошлите студенти в София”.

Книжката е напълно безплатна. Вътре има изобилие от информация за стажове и стипендии, за културния живот и местата за хранене, но и съвети какво да направиш, ако те скъсат на изпит или те зареже гаджето. „Старите кучета” казват, че при тези проблеми решението не е напиване с алкохол, информира БНР.

Авторите са шестима ентусиасти. Студенти са в различни университети в София. Всички са горни курсове, влюбени са в този град и искат да покажат добрите му страни в 17 отделни глави.

Освен музеи, театри и галерии пътеводителят дава чисто практични съвети как да си намериш личен лекар, почасова работа, откъде да си купиш хубава книга, къде да хапнеш евтино, къде да си направиш градски пикник или къде да спортуваш. Но всичко започва от централната ж.п. гара. Подробно е описано от къде да си купиш билет за автобуса, кой номер ти трябва, къде спират маршрутните таксита и най-прекия път до Студентски град. Всяка глава завършва със съвет. Тази – с това да си пазиш чантата, защото стават кражби.
Може да разбереш от пътеводителя и къде да научиш най-добре английски или италиански, къде да легализираш диплома, как да стигнеш до Витоша и на кого да се обадиш, ако си си загубил ключа или си заседнал в асансьора са също неща, които ги пише в пътеводителя. Пише даже, че не е краят на света, ако те скъсат на изпит или те зареже гаджето.

Десислава Станева
2041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини