Незрящи студенти ще учат авторски театър в Софийския университет

  • 20 април 2017 14:36

  • 2291
  • 0
Незрящи студенти ще учат авторски театър в Софийския университет
© Novini.bg

Незрящи студенти ще учат авторски театър в Софийския университет "Св. Климент Охридски". За четири семестъра те ще изучават всички професии в театъра, които в другите висши училища се учат като отделни специалности - актьорство, режисура, сценография и т.н., съобщи режисьорът Николай Георгиев, ръководител на театъра-лаборатория "Алма Алтер".

Докато учат авторски театър, младите хора ще следват и някоя хуманитарна специалност.

Двама от бъдещите студенти - Моника Методиева и Андриян Асенов, вече са участвали в премиерния спектакъл "Думи няма" по Бекет. Двамата са били част от проекта "Театрално образование без граници", продължил около половин година и завършил с театрален маратон.

Основната цел на "24 часа социален експеримент без граници" е да се обсъдят и да се решат проблемите на незрящите студенти, включително да се намери възможност желаещите да получават театрално образование, за което има законови пречки.

През май се очаква премиерата на документалния филм "Без граници" - за проекта, осъществен по Програмата за подкрепа на студентски иновации на институт "Отворено общество" - София, и фондацията "Микрофонд".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини