Кандидат-студентите в СУ умуват върху сентенцията "Никой не е съдник на своето дело"

  • 02 април 2017 09:57

  • 7397
  • 1
Кандидат-студентите в СУ умуват върху сентенцията "Никой не е съдник на своето дело"
©

В 9.00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" днес започна изпитът по български език и литература от първата кандидатстудентска сесия. Кандидат-студентите, подали заявление за явяване, са 1443, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Алпай Мустафов от Търговище е изтеглил вариант 3 на теста, по който пишат кандидат-студентите и темата на есето "Никой не е съдник на своето дело" /латинска сентенция/.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова е приветствала кандидат-студентите и е изразила убедеността си, че те са добре подготвени. "Както винаги казваме, тук защитавате не само своите знания, но и труда на своите учители и грижата на своите родители", е заявила проф. Божанкова. Тя е пожелала на кандидат-студентите да работят успешно, за да могат наесен да бъдат студенти в Софийския университет.

Деканът на Факултета по славянски филологии доц. д-р Бойко Пенчев също е пожелал успех на кандидатите и е припомнил, че те участват в един исторически момент, защото са първите, които се явяват на изпита в нов формат. "Колегите са направили такъв изпитен формат, в който максимално да изявите своите умения и знания", е заявил доц. Пенчев. Той е призовал кандидат-студентите да мислят и да бъдат уверени в себе си и е изразил увереността си, че тогава успехът ще бъде на тяхна страна.

Председател на изпитната комисия е проф. Гергана Дачева - заместник-декан на Факултета по славянски филологии.

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да учат в специалностите на Софийския университет: Философия; Психология; Социология; Публична администрация; Културология; Библиотечно-информационни науки; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Балканистика; Румънска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да запишат специалността "Право", а с изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски или испански език - специалността "Европеистика".

Последвайте канала на

БТА
7397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Сентезист

2017.04.10 | 17:49

1
По-добре е да умуват над: "Демокрацията е най-уродливата обществено политеческа система"!

Добави коментар

Водещи новини