МОН запазва модулите при матурите

  • 08 февруари 2017 13:41

  • 8063
  • 1
МОН запазва модулите при матурите
© Булфото (архив)

Държавните зрелостни изпити през май т.г. ще се проведат на модули, обяви министърът на образованието и науката проф.Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, цитиран от пресцентъра на ведомството.

По думите му, няма да има промени в модела, приложен от екипа на МОН през септември 2016 г. През май т.г. зрелостниците ще получават изпитния материал на части и ще разполагат с точно определено време за работа върху всяка от тях, се посочва в информацията. След изтичане на времето те ще предават работата си в плик и няма да имат възможност да се връщат и да пишат повече по съответната част. Зрелостниците ще могат да излизат от изпитната зала след края на всеки модул.

Като успех на МОН под ръководството на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 Денков отчита спокойното начало на учебната 2016/2017 г. и създаването на отделна дирекция "Професионално образование" в министерството. За плюс се отбелязва и подредбата в системата с учебниците. От вчера вече има приети учебници за първи и пети клас, е съобщил още просветният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8063 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.08 | 13:52

1
по всички предмети или модулите ще бъдат само за изпита по български

Добави коментар

Водещи новини