Ученици поздравиха министри за Банго Васил (снимки)

  • 13 януари 2017 15:06

  • 7665
  • 1
Ученици поздравиха министри за Банго Васил (снимки)
© БНТ

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Стамболийски поздравиха екипа на Министерството на образованието и науката (МОН) по повод ромската Нова година – Василица.

Децата изпълниха два танца и разиграха съвременен вариант на приказката „Дядо вади ряпа“. Те пожелаха на екипа успешна година, след което сурвакаха за здраве зам.-министрите Диян Стаматов и Красимир Киряков. От своя страна двамата подариха на учениците образователни игри и книжки.

Снимка МОН

След тържеството възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ питаха зам.-министрите за любимите им предмети и учители в училище. „Аз обичах ученето и с удоволствие влизах в часовете по български език и литература. Обичах и да ходя на екскурзии“, каза зам.-министър Киряков. Диян Стаматов обясни, че е харесвал музиката и биологията, но вторият предмет се е превърнал в негова страст. Двамата добавиха, че имат прекрасни спомени от учителите си.

Посещението на децата от Стамболийски беше организирано от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. Основното училище в града е едно от 240-те, в които Центърът оказва подкрепа на учениците от ромски произход.

Снимка МОН

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
7665 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
това е

2017.01.14 | 18:23

1
идеята на всички сорошоидни НПО-та , да станем Цигания.

Добави коментар

Водещи новини