Учител задължавал децата да учат турски език, алармира депутат

  • 16 декември 2016 11:45

  • 25850
  • 3
Учител задължавал децата да учат турски език, алармира депутат
©

Новината за недоволството срещу временно изпълняващия длъжността директор на ОУ „Панайот Волов” в шуменското село Тодор Икономово достигна и до парламента. Депутатът Магдалена Ташева от Атака попита днес образователния министър Меглена Кунева за случая.

По време на парламентарни контрол стана ясно, че има сигнали, че учениците са задължавани от директора на училището да изучават турски език, въпреки тяхното нежелание.

„Необходимо е технологично време, за да бъде обработен сигналът, да се направят проверки, да се извърши всичко това, което трябва да направим по закон”, обясни министър Кунева.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
25850 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.01.12 | 07:51

3
По ша трябва сиганското езика до го учи
Гост

2017.01.12 | 07:51

2
Да еба и нагляра рязан. Тия съвсем забравиха че се намират в България. Ей депутати прости, как позволихте турски език по националната телевизия !!! продажници

2017.01.12 | 07:51

1
Тази говори глупости!Или не разбира,или прикрива нещо,за да си няма неприятности.Проверката се извършва за два дни,а при добро желание за 5 часа.Но по същият начин не извършва и проверката в Кърджали,а там нещата са далеч по-сериозни!Става въпрос за грубо погазване на закона,за незаконни уволнения и политически чистки извършвани от началника на РУО-Гроздан Колев!И всичко това продължава вече две години.

Добави коментар

Водещи новини