Кунева се срещна с новия председател на БАН

  • 08 декември 2016 19:07

  • 1299
  • 1
Кунева се срещна с новия председател на БАН
©

За продължаване на доброто сътрудничество и синхрона в политиките между Министерството на образованието и науката /МОН/ и Българската академия на науките /БАН/ и общи действия в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС - около това се обединиха вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и новоизбраният председател на БАН акад. Юлиян Ревалски.

Това съобщиха от пресцентъра на МОН.

Двамата са обсъдили възможностите за насърчаването на младите учени и за привличането на изявени в чужбина български учени, като сред обсъжданите мерки бяха установяване на статута на постдокторантите.

Министър Кунева е посочила, че в бъдеще част от кохезионните политики на Европейския съюз ще бъдат насочени към намаляване на разликите между страните членки по отношение на научния капацитет и изследванията.

По думите й преговорите по темата вероятно ще започнат през мандата на българското председателство, а първият неформален съвет в София ще бъде посветен именно на науката.
Министър Кунева и акад. Ревалски са обсъдили и партньорството между МОН и БАН по отношение на квалификацията на учителите по математика.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1299 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.12.08 | 23:46

1
Както знаем колко е умствения багаж на тая какво ли е разговаряла с новия председател на БАН ????????

Добави коментар

Водещи новини