МОН одобри всички проекти на учебници за 1. и 5. клас

  • 18 ноември 2016 16:16

  • 4206
  • 0
МОН одобри всички проекти на учебници за 1. и 5. клас
© Булфото

МОН одобри на първи етап всички проекти на учебници за 1. и 5. клас. Новите учебни комплекти за 1. и 5. клас на издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“ по всички предмети минаха успешно оценката за съответствие с държавните образователни стандарти и бяха одобрени от Министерството на образованието и науката (МОН) на първи етап.

Двете издателства са единствените, които имат внесени пълни комплекти учебници (общо 32) за съответните класове, от които няма нито един неодобрен учебник. Заедно с печатните издания в МОН ИК „Анубис“ и издателство „Булвист 2000“ внесоха за одобрение и електронни варианти на учебниците, които също бяха оценени положително от комисиите, съобщават от МОН.

Достъп до тях, както и безплатни печатни издания, ще получат всички учители, които ще ги оценяват на втория етап от процедурата. Те ще бъдат изпратени на учителите в страната, които преподават в начален и прогимназиален етап.

До 23 януари 2017 г. преподавателите ще имат възможността да се запознаят подробно с проектите и да дадат своето мнение за тях.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини