Проф. Вихра Миланова: В касата на МУ има 85 млн. лева - битката е за тях (видео)

  • 14 октомври 2016 07:32

  • 10358
  • 6
Проф. Вихра Миланова: В касата на МУ има 85 млн. лева - битката е за тях (видео)
©

Битката за властта в Медицинския университет-София премина в нова фаза. Вчера част от организаторите на Общото събрание, което преди два дни гласува смяна в ръководството, връчиха заповед за освобождаване на ректора Вихра Миланова. В четвъртък по обяд в кабинета й са влезли зам.-ректорите на университета в оставка Радомир Угринов и Валентина Петкова, придружавани от частни охранители, за да й връчат заповедта за отстраняването й. Угринов се е държал грубо със служители на администрацията, което е документирано с видеозапис.

Миланова е приела заповедта, но е отказала да я подпише, обяснявайки им, че обжалва провелото се заседание и решенията от него в съда и до произнасянето му законният ректор е тя. Същото твърди обаче и избраният във вторник на закрито събрание за ректор проф. Виктор Златков."Със заповед от вчера аз съм ректор на Медицинския университет“, заяви той пред журналисти в четвъртък. „Вчера получих заповед, че ми се прекратява трудовия договор и вече не съм ректор на Медицинския университет“. Това каза проф. Вихра Миланова в ефира на БТВ.

Тя бе категорична, че не може да подкрепи практики, които са незаконосъобразни. „Аз не знаех за такива практики, вършени от предишния ректор. В момента в университета текат проверки. Има много порочни неща, които са били вършени и са отразени в доклада, например незаконното обучение извън пределите на страната“, даде пример тя. „Тези проверки не са по нечие желание, а се налагат“. От думите й стана ясно, че с бившия ректор са били в добри отношения до констатирането на нарушения.

Според проф. Миланова атаките срещу нея са и заради голямата сума пари, която е събрана от университета. „Около 85 млн. лева има в момента в касата на университета“, разкри тя.

Новоизбраният ректор проф. Виктори Златков коментира, че в момента в университета се провежда процедура за смяна на ръководството. „Всичко трябва да стане нормално. От снощи във заповед аз съм ректор на МУ“, коментира той.

В същото време проф. Миланова се притеснява, че начинът на организиране на събранието, както и самото заседание не става по правилата. По думите й липсват документи от него, в същото време се появяват заповеди за уволнение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10358 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Гост

2016.10.16 | 12:26

6
Ректор не значи БОГ, а и на оня свят няма да занесе всички откраднати пари! Социопати мегаломани
ilko

2016.10.14 | 11:46

3
Проф.Радомир Угринов ХУЛИГАН
Ikonomist

2016.10.14 | 17:22

5
Не бих казал. Всеки ръководител би реагирал така, когато някой третокласен служител започне да важничи и да му иска документи, които няма право да му иска. Човекът е дошъл да връчи заповед в присъствието на свидетели, а не да се занимава с къде, какво някоя лелка недорабрала.
Ikonomist

2016.10.14 | 17:18

4
Борба за пари между два клана в МУ. За съжаление Миланова е по-лошият варант, защото другият клан се грижи за финансвия интерес на работещите, докато тая си мислеше, че ще управлява с репресии и заплахи. Хубаво е, че и видяха сметката, не е хубаво, че проблемите в МУ остават.
zxc

2016.10.14 | 09:59

1
Поне си призна за какво е всичко.
по принцип

2016.10.14 | 09:59

2
винаги става въпрос за ПАРИ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини