Преди матурите: Предлагат се отговори, без самите въпроси да са детайлизирани

  • 16 май 2016 08:01

  • 1736
  • 1
Преди матурите: Предлагат се отговори, без самите въпроси да са детайлизирани
©

В интернет се предлагат продажби за отговори, без самите въпроси да са детайлизирани. Това е измама, призовавам хората да не си дават парите. Това заяви зам.-министърът на образованието Диян Стаматов в студиото на "Денят започва" по повод предстоящите матури.

По думите му има доста проблеми, но е нужен позитивизъм преди предстоящите изпити, на които ще се явят около 120 000 души. Стаматов призова учениците да разчитат на себе си. 14 000 души ще бъдат използвани в изпитния процес.

Камерите във всички училища са свързани с МОН и регионалните инспекторати, поставени са допълнителни индикатори за съмнителни движения по време на изпита, подчерта зам-министърът на образованието. Ако има по-силна полицейщина, тя е в хората, които подготвят изпитните билети. Нито един от тях не може да използва мобилните си телефони, от тях няма как да излезе изпитен билет.

Стаматов се извини и на учителите, на които по време на изпитния ден ще бъде отнет мобилния телефон и на учителите - 4 часа по думите му не са много време. Утрешният ден е последният, в който изпитният процес ще бъде детайлизиран. Тази година знаем всеки един ученик къде ще стои, което е новост.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1736 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
10

2016.05.18 | 08:44

1
Няма по безмислено нещо от училището. В самообразоването е истината.

Добави коментар

Водещи новини