Таксите в Медицинския университет в Плевен няма да се променят

  • 12 април 2016 08:27

  • 1872
  • 0
Таксите в Медицинския университет в Плевен няма да се променят
©

Таксите за обучение в Медицинския университет в Плевен няма да се променят за новоприетите български студенти. Това съобщиха от висшето училище. Университетът ще приеме общо 394 нови студенти, от които 294 в редовна форма на обучение и 100 - в задочна.

От тях 74 студенти ще бъдат в специалности за придобиване степен "Професионален бакалавър" към Медицинския колеж - за медицински и рентгенови лаборанти, помощник-фармацевти и "Социални дейности".

По държавна поръчка за бакалавърски специалности местата са 130 - за "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" и "Опазване и контрол на общественото здраве" във факултет "Обществено здраве", както и за "Медицинска сестра и акушерка" във факултет "Здравни грижи". Местата за бъдещи лекари са 90 по държавна поръчка. Оценките от конкурсните изпити по биология и химия за специалност "Медицина" ще важат и за първия прием от 30 студенти по държавна поръчка за новата специалност "Фармация".

Приемът за нея ще бъде обявен за редовната изпитна сесия. За предварителните конкурсни изпити в университета документи са подали общо 690 кандидат-студенти. От висшето училище уточниха, че признават за конкурсна оценка отличния резултат - над 5,50, от олимпиадите по биология и химия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1872 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини