Увеличават обучението по психология с три часа

  • 22 февруари 2016 18:52

  • 1563
  • 2
Увеличават обучението по психология с три часа
© Novini.bg

С новите учебни програми обучението по психология ще се увеличи с три часа. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

В момента 27 часа са отделени за психология в рамките на предмета "Психология и логика". Съгласно новата учебна програма, която ще влезе в сила през учебната 2017-2018 г., за изучаване на психологическите проблеми е предвидено увеличение на часовете с три часа - не по-малко от 30 часа за задължителна подготовка в учебната програма за 8-ми клас по предмета "Философия".

По повод на внесената днес петиция на група психолози в Министерството на образованието и науката /МОН/ вицепремиерът и министър на образованието Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 е заявила, че новите програми дават възможност чрез задължителните избираеми дисциплини в горния гимназиален етап - 11-и и 12-и клас - да се учи допълнително психология до 100 часа.

Всяко мнение ще бъде взето под внимание, е заявила вицепремиерът Кунева и е допълнила, че сътрудничеството между МОН и психолозите може да бъде най-вече в посока към справяне със зачестилите случаи на агресия сред учениците.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1563 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бобо

2016.02.23 | 18:34

2
Психология,логика,философия,религия - Не мислите ли че тези науки са за визше образование,а не за нормално/до 8-ми клас/ училище. Тази министерка е ИЗКУКАЛА.
гошо

2016.02.23 | 18:34

1
Еврейските храненици на чичко Сорос постигнаха своето.Яко са се впили в децата.

Добави коментар

Водещи новини