В градините в община Тервел приемат и деца до 3 години

  • 22 февруари 2016 10:51

  • 790
  • 0
В градините в община Тервел приемат и деца до 3 години
© GettyImages/Gulliver

От новата учебна 2016-2017 година в целодневните детски градини в селата в Тервелския район ще бъдат приемани и деца до тригодишна възраст, предвижда програмата за управление на общината през новия кметски мандат, съобщи БТА.

Мярката, която намира опора в новия Закон за предучилищното и училищното възпитание, се предприема, за да се изразходва по-ефективно публичният ресурс от детските заведения.

В детските градини в селата, в някои от които има групи с под 12 деца, ще се оптимизира структурата на персонала. Без да се предприемат съкращения, педагозите ще бъдат намалени и ще бъдат квалифицирани помощник-възпитатели.

И през новия управленски мандат ще продължи модернизацията на образователната инфраструктура в общината, в която са включени 8 училища и 16 целодневни детски градини. Ще бъдат благоустроени двете най-големи детски заведения - в селата Орляк и Безмер, както и дворовете на общинските детски градини, в които ще бъдат монтирани нови съоръжения за игра.

Започва обновяване и на старите физкултурни салони и спортните площадки в общинските училища, е записано в управленската програма.

Общината вече обяви обществени поръчки за избор на проектанти и ще кандидатства за финансова подкрепа по Програмата за развитие на селските райони.

Последвайте канала на

790 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини