Нова ваканция заради грипа

  • 04 февруари 2016 07:24

  • 2725
  • 1
Нова ваканция заради грипа
© Булфото

Нова ваканция заради грипа се очертава от понеделник. До края на седмицата се очаква Стара Загора да обяви епидемия заради свинския вирус.

Най-вероятно училищата и детските градини ще останат затворени и идната седмица. Същото ще се случи и в други региони, обяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. По думите му вирусът много бързо се развива и води до пневмонии и енцефалити. Д-р Кунчев обясни, че в този случай трябва да се използва антивирусен препарат, защото антибиотикът не влияе, пише "Стандарт".

Изненадващо тази година най-висока е заболеваемостта сред младежите на възраст 15-30 г., бременните и хората с наднормено тегло. Грипът неизбежно засяга и децата. "90% от хората, които са с висока температура, са с вирус. Ако симптомите продължат повече от два дни, задължително трябва да се потърси лекарска помощ", посъветва специалистът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2725 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!

2016.02.09 | 18:24

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини