През новата учебна година намаляват паралелките след завършен седми и осми клас в Ямболска област

  • 25 януари 2016 13:05

  • 1164
  • 0
През новата учебна година намаляват паралелките след завършен седми и осми клас в Ямболска област
© Булфото Архив

Поради намаляването на броя на учениците в Ямболска област през новата учебна година ще бъдат разкрити с по една паралелка по-малко след завършен седми и осми клас в сравнение с миналата година, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Красимир Стоилов.

Завършващите 7-и клас ученици в областта са 1033. От тях ще бъдат сформирани 21 паралелки - 15 профилирани и 6 професионални. Учениците със завършено основно образование са 540. Те ще имат възможност да се обучават в 23 паралелки - 5 от които в средни общообразователни училища и 18 - в професионални паралелки. За първи път ще бъде разкрита и една паралелка след 6-и клас за тригодишно професионално обучение по специалността "помощник в строителството", пише БТА.

Според Стоилов задочното обучение се е оказало удачно за повишаване нивото на образование. Шестте задочни паралелки ще се запазят и през следващата учебна година.  Средната пълняемост на класовете се очаква да бъде 24 ученици при около 12 процента отпаднали ученици.

Последвайте канала на

1164 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини