Психолог: Училищните директори масово прикриват какво се случва вътре

  • 22 януари 2016 09:18

  • 3442
  • 2
Психолог: Училищните директори масово прикриват какво се случва вътре
©

Между децата в училище има напрежение. Този проблем се пренася и сред възрастните. Това каза в сутрешния блок на БНТ психологът Иван Игов по повод вчерашния инцидент, при който баща нахълта в 17-о СОУ в столичния квартал "Красна поляна" и удари 11-окласничка.

Това е сигнал, че само със слагането на камери не може да се осигури безопасно място за децата. Тук имаме много проблеми, добави той.

По думите на Игов, насилието в училищата се случва заради нереформираната ни система. Не може един портиер с 500 лв. или пък камерите да се справят с насилието, посочи психологът.

Според него, за да съществува безопасност в едно училище, броят на децата в него трябва да бъде такъв, че те да се познават както помежду си, така и с учителите.

Нищо няма да се реши, докато ние родителите не кажем "Стига вече" – не може 3000 деца да учат, натъпкани в сграда, проектирана за 1500. А в момента родителите продължават да бъдат натикани в ъгъла на образователната система. Те трябва да вземат инициативата, за да се случи реформата, категоричен е Иван Игов.

По думите му, директорите в училищата масово се опитват да прикрият това, което се случва вътре.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3442 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кирил Кунчев

2016.02.05 | 20:01

2
Поздравления, г-н Игов! Някой да каже, че царят е гол!

2016.02.05 | 18:46

1
По Татово време имаше ред ,сигурност и се учеше !Но ,за жалост ,дойде "декорацията " !Стига "риформи " ,върнете системата ,която работеше !

Добави коментар

Водещи новини